Hamburg

Hamburg is de 2e stad van Duitsland en staat bekend als de havenstad van onze oosterburen. De stad heeft meer kanalen en bruggen dan Amsterdam en Venetie en bruist van de energie. Of u nu houdt van moderne kunst of de rijke geschiedenis die deze stad te bieden heeft, Hamburg lijkt alles te hebben. De binnenstad is een echte must tijdens een bezoek aan deze grootste havenstad van Duitsland.  Tegenwoordig ontpopt de stad zich steeds meer als thuishaven voor Deephouse, een stroming binnen de elektronische dansmuziek. Hiermee lijkt het de schaduw van die andere Duitse stad, Berlijn, succesvol van zich af te werpen.

Kortom Hamburg is zeker de moeite waard om per trein te bezoeken. De verbinding naar Hamburg is per trein dan ook zeer comfortabel te doen.

Al vanaf € 43,-voor een enkele reis brengt InterCity Berlijn u vanaf Amsterdam Centraal via Osnabrück naar Hamburg. Treintickets naar Hamburg met InterCity Berlijn zijn te koop in de kaartenautomaten op vrijwel alle stations in Nederland. Heeft u ze liever al eerder in huis? Dan boekt u uw treinkaartje gemakkelijk via de NS-Hispeed  invulhulp op onze pagina.

De reistijd vanaf Amsterdam Centraal is 5 uur en 10 minuten, inclusief de overstap in Osnabrück. U kunt vanaf elk Nederlandse station naar een van de opstapstations reizen. Voor de InterCity Berlijn zijn dit Amsterdam Centraal, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.