Het is weer lente in Parijs!

0

Het is weer lente in Parijs, hét ideale seizoen om die weekendtrip te fixen. De trein brengt je vanaf elk station in Nederland binnen een paar uurtjes naar het hart van deze romantische stad. Wij hebben vijf tips voor je verzameld om alles uit je bezoek aan Parijs te halen!


1. Fietsen door ParijsFiets huren Parijs

Een stad ken je pas écht als je er doorheen bent gefietst. In Parijs ligt zo’n 360 kilometer aan fietspaden, de fiets is in deze stad dan ook een ideale en voordelige manier om de stad te verkennen.

Vélib’ Metropole heeft overal in Parijs een groot aantal fietsen staan die gehuurd kunnen worden. Om deze fietsen mee te nemen heb je geen abonnement nodig, een pinpas of creditcard is voldoende voor de aanschaf van een dagpas (€5) of een 7-dagenpas (€15).  Het eerste half uur van je fietshuur in Parijs is gratis en daarna betaal je één euro per half uur. Liever een elektrische fiets? Ook deze zijn door de gehele stad te vinden. Kijk voor meer informatie op de site van Vélib’ Metropole.

2. Parken in Parijs

Parijs kent vele parken verspreid door de stad, het Parc de la Vilette is met 55 hectare het grootste park van de stad. Parc de la Vilette is ook het park waarin jaarlijks het muziekfestival Vilette Sonique plaatsvindt, deze lente zal dit van 23 t/m 26 mei zijn. Kijk voor meer informatie over dit festival op de website van Vilette Sonique. Ondanks dat dit park aan de rand van de stad ligt, is het toch goed bereikbaar per metro.

Uiteraard kun je ook een ander park kiezen om je kleedje uit te slaan of gaan picknicken op een unieke locatie. Denk hierbij aan het Parc du Champs de Mars. Dit park biedt een schitterend uitzicht op de Eiffeltoren wanneer je bij zonsondergang een flesje Franse wijn opentrekt.

3. Het kasteel van Versailles

Het voormalige paleis van Lodewijk de 14e en een van de grootste paleizen ter wereld.  Het paleis is het toonbeeld van kasteel-versailles-parijsde welvaart en overvloed uit deze bepalende tijd uit de Franse geschiedenis. Eenvoudig bereikbaar per openbaar vervoer en zeker de moeite waard!


4. Montmatre

De schitterende Sacre Coeur bovenop de heuvel is de plek om lekker in het lentezonnetje over de stad te turen. Deze karakteristieke witte basilique is een absolute aanrader tijdens uw trip naar Parijs. Vanaf de Sacre Coeur is het slechts 5 minuten lopen naar het nabijgelegen Place du Tertre, beter bekend als het  “schilderspleintje”. Grote namen zoals Picasso, Van Gogh en Pissaro hebben hier gewoond.

5. Toch onverwachts regen? Ga shoppen in Parijs!

Parijs verliest haar charme niet in de regen, sommigen beweren zelfs dat Parijs in de regen nog net dat beetje extraWinkelen in Parijs krijgt. Koop daarom een leuke franse paraplu en ga shoppen! De bekendste straat is uiteraard de  Champs-Élysées met zijn vele boetiekjes en grotere shopping centra. De Avenue Montaigne is de straat voor de echte fashionista’s met zijn vele chique winkels.

Een treinticket Parijs boek je al vanaf 35 euro per enkele reis. Kijk op de website van NS International voor de meest voordelige tarieven!

Op zoek naar een leuk hotel in Parijs? Bekijk de website van Booking.com.

Deel.