Met de trein naar Pride Amsterdam 2018

0

28 juli t/m 5 augustus staat de binnenstad van Amsterdam weer op zijn kop tijdens de Pride Amsterdam. Verwacht een week vol activiteiten en gezelligheid met op 4 augustus de Canal parade als kers op de taart. Een dag van feest en spektakel waarbij zowel kleurrijke mensen als boten de grachten versieren.

PrideWalk en PridePark
Trap de week af met PridePark als de circa zevenduizend PrideWalk deelnemers aankomen in het Vondelpark en de Pride Amsterdam in het Openlucht Theater officieel geopend wordt. Zoals vorig jaar is er weer een regenboog aan LHBT activiteiten. Loop een rondje op de Rainbowmarket en laat je informeren, ga de strijd aan tijdens de vele sport en spel activiteiten of geniet van de verschillende optredens. Genoeg te zien en te doen, meer dan reden voor een bezoekje!

Botenparade en route
De botenparade met zo’n 80 boten is een wereldberoemd onderdeel van de Pride en ontbreekt ook dit jaar niet. Op zaterdag 4 augustus verzamelen de Paradeboten zich vanaf 11:00 bij het Scheepvaartsmuseum, vlakbij Nemo en het Centraal Station. De Parade start om 12.30 uur. De boten varen van oost naar west via het Oosterdok, de Prinsengracht, Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht naar het Westerdok. Daar eindigt de Botenparade rond 17.00 uur. Kijk voor informatie over het programma op pride.amsterdam

Route Canal Parade

Bereikbaarheid
Reis naar station Amsterdam Centraal, want alle festiviteiten tijdens Pride Amsterdam zijn vanaf dit station goed bereikbaar. De trein brengt je naar hartje binnenstad. De Boten Parade op 4 augustus (Canal Parade) is ook goed lopend bereikbaar vanaf station Amsterdam Amstel. Er worden veel bezoekers verwacht tijdens de Canal Parade. Houd daarom rekening met extra drukte en plan je reis van te voren met de NS app. Blijf je tot laat in Amsterdam? Niet alle stations in Nederland zijn laat in de avond per trein nog bereikbaar. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om nog thuis te komen.

Deel.